00316 20988357 Rick@rvospecialist.nl

   Investeer in Uw Team – Gezonde Werknemers, Gezond Bedrijf!

   Wist u dat het gemiddelde ziekteverzuim in de algehele arbeidssector in 2023 met 15% is gestegen?

   In 2024 zal deze trend zich alleen maar voortzetten. Veranderde arbeidsomstandigheden kunnen deels deze trend verantwoorden. Naast veranderde arbeidsomstandigheden zijn er nog véél meer redenen op te noemen die deze trend van een hoger ziekteverzuim in de hand werken. 

   Werknemers met een zittend beroep bijvoorbeeld, kampen vaak met nek/schouderklachten, óf onderrugklachten. Klachten die vaak onder de tafel geschoven worden om diverse redenen. U kunt zich indenken dat deze klachten een grote invloed hebben op de productiviteit binnen het bedrijf.  In veel van deze gevallen zullen deze onbesproken én onbehandelde klachten er uiteindelijk voor zorgen dat deze werknemer volledig uitvalt van werkzaamheden. 

   Vanuit mijn kennis en vaardigheden ben ik van mening dat een dergelijke uitval, van welke lichamelijke klachten dan ook, te voorkomen is. Te voorkomen door periodieke preventief lichamelijke onderzoeken (PLO) in te plannen. Waarin Uw werknemers op specifieke onderdelen getest worden, om lichamelijke klachten eerder te identificeren en eventueel te behandelen voordat deze voor een verminderde productiviteit kunnen zorgen. Deze onderzoeken zijn toegespits op het musculoskeletaal lichaam, oftewel klachten binnen gewrichten spieren en pezen. De werknemer krijgt een document toegestuurd met de uitslagen van het onderzoek, icm met eventuele adviezen. Deze worden met goedkeuring van de werknemer ook aan de werkgever verstrekt. 

   Ziet U de waarde in van het fysiek gezond houden van Uw werknemers in 2024? 

   Laten we in gesprek gaan en de mogelijkheden bespreken om samen te werken aan een gezondere en productievere toekomst voor uw werknemers én bedrijf. Op de contact pagina kunt U een bericht achterlaten, zodat wij verder in gesprek kunnen gaan. 

    

   Zakelijke opties voor werkgevers én werknemers

   Ja, ik zie mijn werknemers als investering!