00316 20988357 Rick@rvospecialist.nl

   Een klachtenvrij, evenwichtig lichaam

   Spier – Pees Specialisme? 

   De naam Spier – Pees Specialist dekt in zekere zin wel hetgeen wát ik ben. Tóch dekt deze naam niet exact wat ik precies doe en wat ik voor veel mensen reeds heb mogen betekenen.

   Met mijn opleiding als Fysiotherapeut heb ik jaren het spierstelsel van de mens tot mijn vakgebied gemaakt. In de jaren die hierop volgden heb ik in de praktijk méér en meer mogen leren over zowel het fysieke als het geestelijke deel van de mens. Ondanks mijn levendige plezier binnen de werkzaamheden als Fysiotherapeut, miste ik de ruimte om daadwerkelijk volledige behandelingen te kunnen geven aan mijn cliënten. Één van de oorzaken daarvan is de administratieve druk van het huidige zorgstelsel. Door deze druk merkte ik dat ik met mijn behandeltijd minder tijd aan U als cliënt te besteden had. 

   Daarnaast ben ik er van overtuigd dat een goed onderzoek en behandeling ten aanzien van lichamelijk klachten, fysiek contact vereist. Om weer evenwicht te creëren binnen onze lichamelijke ketens is een hands-on aanpak essentieel. Ik heb in de afgelopen jaren een eigen werkwijze kunnen creëren welke voor veel van mijn cliënten wél het verschil heeft kunnen maken, waar de huidige fysiotherapie (waarin oefeningen en houdingen centraal staan) dit helaas niet heeft kunnen doen. Deze werkwijze heeft zich de afgelopen jaren mogen bewijzen door de talloze positieve verhalen. Dit is waardoor ik de keuze heb gemaakt om mij los te maken van de vakterm Fysiotherapie en de naam Spier – Pees Specialist voer en zal blijven voeren. 

    

   9

   'Acute' (pijn)klachten?

   Heeft U klachten die spontaan zijn ontstaan? Is de pijn er zogenoemd ‘ingeschoten’? Samen gaan wij werken aan het zo snel mogelijk wegnemen van de klachten en achterhalen van de oorzaak, zodat U in de toekomst deze klachten kunt voorkomen.

   9

   'Recidiverende' (pijn)klachten?

   Heeft U klachten die om de zoveel tijd terug lijken te komen? Klachten die wel verminderen, alleen nooit helemaal weg lijken te zijn? Veel specialisten zijn zéér goed om gevolgen weg te nemen. Ik ga verder, samen met U op zoek naar de oorzaak en pak deze aan, wél zo eerlijk. 

   9

   Vage (pijn)klachten?

   Voorkomen is beter dan genezen, luidt het spreekwoord. Voordat er directe (pijn)klachten ontstaan heeft er vaak al een breed scala aan on-evenwicht plaatsgevonden. Investeren in een maandelijkse check biedt hier uitkomst.

   “Fysiotherapie is mensenwerk, niet het maken van oefenschema’s.”

   Gediplomeerd specialist

   Met de opleiding tot Fysiotherapeut als een solide basis is het behalen van het diploma hetzelfde als het halen van een rijbewijs. Zodra je deze in ontvangst neemt mag je behandelen als Fysiotherapeut, alleen weet je als professional pas de basis. Mijn eerste werkomgeving was binnen de Psychosomatiek, waar ik direct binnen mijn interessegebied mocht functioneren. In deze vijf jaar heb ik meer geleerd over het lichaam en de bijbehorende mens dan dat een studie mij ooit heeft kunnen leren. Fysiotherapie is mensenwerk, niet het maken van oefenschema’s. Fysiotherapie is werken vanuit een connectie. Het maken van deze connectie is mijn specialiteit, met een hoog resultaat en een lager aantal behandelingen per klacht tot gevolg. 

    

   Veelgestelde vragen

   Kan ik bij U met mijn verzekering terecht?

   De behandelmethode welke ik op dit moment toepas, heeft nog geen ondersteuning vanuit Uw verzekering.

   Om deze reden is de behandeling voor eigen rekening, wanneer U een verzekering heeft voor alternatieve geneeswijzen kunt U wellicht een deel van de behandeling terugkrijgen. 

   Is er bij U makkelijk te parkeren?

   Er is gratis parkeergelegenheid bij de praktijk.  

   Eveneens is de praktijk rolstoel toegankelijk. 

   Kunt U ook bij mij aan huis komen?

   Dit is geen enkel probleem. Een aantal tijden in de agenda zijn gevuld voor aan-huis bezoeken. 

   Voor alle adressen binnen een straal van 10 kilometer buiten Noordwijk kom ik gratis bij U thuis. Voor een grotere afstand wordt er vanaf de 10 kilometer een bedrag van €0,25 per kilometer berekend. 

   Hoe gaat de betaling?

   Op dit moment is alleen met cash te betalen in de praktijk op Bonaire.

    

   "Therapie zoals het bedoeld is, persoonlijk en effectief."